2 Aralık 2013

TEMAMIZ: DİŞ

      Dişlerimizle ilgili çalışmalarımıza bazı kavramları tekrar ederek başladık. Dişlerin ne işe yaradığı, dişler için yararlı ve zararlı yiyecekler - içecekler, diş fırçası, diş doktoru gibi ...........
      Geçen gün bir alışveriş merkezinde bir diş hastanesinin tanıtımında bir adam diş kostümü giyerek diş olmuştu. Beren onu görünce çok ilgi gösterdi. Diş  , Beren'e günde kaç kez dişleri fırçalayalım deyince Beren 2 defa dedi. Tabi ben çok şaşırdım çünkü bunun üstünde fazla durmamıştım.

 
 
      İlk olarak diş ve diş doktoru ile ilgili çalışma sayfaları çıkarttık ve yaptık. Diş ve diş doktorunun İngilizcesini öğrendik.



 
 




Çalışmalarımızı gayet istekli bir şekilde tamamladık.







    Daha sonra internette çokça sitede gördüğüm uzun zamandır listemde olan MUTLU DİŞ ,ÜZGÜN DİŞ  etkinliğini yaptık .Kağıttan 2 tane diş modeli keserek birini üzgün diğerini mutlu yaptık. Sonra internetten dişe zararlı ve yararlı besin resimleri çıkarttım. Yararlı olanları mutlu dişe , zararlı olanları üzgün dişe yapıştırdık.

 

Çok yararlı bir etkinlik oldu. Yaparken bol bol da sohbet ettik. Arada şeker ve çikolata için dişe zararlı değil yiyebiliriz dese de ( tamamen kendini düşünerek) etkinliğimizi gayet güzel tamamladık , çalışmamızı odamıza astık.








 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder