8 Ekim 2014

YOLDAN GİT BONCUĞU TAK

Bu oyunumuzun fikri ve yapımı babamıza ait. Sayı oyunu düşünürken aklına gelmiş. Evimizde boncuklar ve balon çubukları zaten vardı.Balon çubuklarını 100 lü paket halinde Eminönü'nden 5 liraya almıştım. İlk başta çubuklara sayı kadar boncuk takma olarak düşünmüştük. Ancak kendisi bunu biraz zorlaştıralım diyerek bu işe bir de labirent ekledi. Salonda bir sürpriz hazırlıyorum diyerek bizi içeri almadı. Daha sonra içeri girdiğimde bu manzarayla karşılaştım .
1 den 10 a kadar çubukları yanyana dizip parkeye yapıştırmış. Her biri için  ikea resim kağıtlarından labirent yollar yapmış. Yolun cubuk olmayan ucuna sayıyı yazıp bir boncuk yapıştırmış .Tabi her birine ayrı renk .Bu yönergeye bakılarak orada yazan sayı adedi kadar boncuklar alınacak. Yoldan yürünerek yolun diğer ucundaki çubuğa takılacak.


İçeri girdiğimizde Beren heyecanla oyuna başlamak istedi. Babası daha hazır olmadığını söyledi. Çubuklara taktığı boncukları kaba geri aldı. Sayı kadar boncuğu taktıktan sonra çubuğun üst kapağını takacağını ve oyun bitiminde çubuklarımızı araba gibi sürebileceğimizi söyledi. Beren bunu duyunca isteği arttı tabiki.














Daha sonra hepsini bitirince yerdeki kağıtları keyifle yırtmaca oynadık

Sonra çubuklarımızı yanyana koyup 10 a kadar saymaca yaptık.

Son olarakta daha önce söylediğim gibi çubukları yuvarladık. Babası karşısına oturdu. Birbirlerine doğru yuvarladılar. En keyif aldığı kısım bu oldu.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder