23 Ağustos 2014

KANDİNSKY AĞAÇ PUZZLE

Bu oyunumuzun fikri babamızdan , o da  pinterestten esinlenmiş tabiki....
Ünlü ressam Kandinsky'nin resimlerinden esinlenilmiş.

                                                             Kandinsky'nin resmi
    
Bu da bizim ağacımız

İlk olarak beyaz zemin üzerine kahverengi ağaçlarımızı yaptık....Beyaz zemin köpüğü kaplayarak yapıldı. Ağacın çiçeklerini fon kartonundan yaptık. Amaç soldaki ağaca bakarak sağdaki ağacı oluşturması..


Farklı renklerdeki fon kartonları kullanarak her bir renkten 4 farklı boyut keserek çiçekleri oluşturduk.Büyüklük olarak üst üste gelmeliydi çünkü. Aynı işlemleri diğer ağaç için de yaptık. Sağdaki ağacın yapraklarını çıkararak renklerine göre gruplayıp yere koydum.

Sonra sırayla çiçekleri bakarak  oluşturmasını ve ağaca takmasını istedim. Hem bakarak aynısını yapma çalışması  hem de büyüklük belirleme çalışması olmuş oldu. Çiçekte turuncu var ama hangi boyuttaki turuncu olduğunu bakarak belirlemeye çalıştık.


 Çiçeği önce beyaz zeminde oluşturdu , sonra ağaçta dalına taktı . Takmakta zorlandığında yardımcı oldum.


Bu şekilde ağacımızı tamamladık.Beren'in dikkat süresi bu aralar biraz kısa olduğu için sonlara doğru sıkılganlık gösterdi biraz. Ama ilk başlarda yardımsız gayet güzel çalıştı. Özellikle hangi büyüklükteki rengi alacağını bulmaya çalışması gayet güzel oldu. Bitirince poz vermeyi de ihmal etmedik. Fikir için babamıza teşekkür ederim. Tavsiye edebileceğim güzel bir çalışma oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder